Cele mai frecvente 4 temeri ale pacienţilor înainte de o operaţie estetică

Dr. Cristian Nițescu articole blog, chirurgie estetica, Standard, Uncategorized

  1. Anestezia: din experienţa mea, majoritatea oamenilor puşi în faţa unei intervenţii chirurgicale afirmă că le e mai frică de anestezia generală decât de operaţia în sine.
  2. Ace: o mulţime de pacienţi au o teamă patologică de ace/ branule, ce sunt necesare atât pentru administrarea medicaţiei cât şi pentru anestezie
  3. Durere: Pacienţilor le e teamă de durerea postoperatorie. De cele mai multe ori, nu îi doare nimic şi totuşi au tresăriri dacă vrei să îi palpezi, cum e indicat în cadrul controalelor postoperatorii. De abia când le atragi atenţia că nu îi doare nimic, realizează că de fapt temerea şi tresărirea lor este complet nefondată.
  4. Rezultat: în special femeile se gândesc cu teamă că poate rezultatul final nu va fi cel dorit.

Sunt probabil multe temeri, unii dintre ei le recunosc, alţii neagă, cert e că în general, temerile lor sunt complet nefondate şi alimentate de răutăţile sau invidia celor din jur, de frica altora, de informaţiile incorecte şi neavizate care se găsesc la tot pasul (internet, reviste care nu sunt de specialitate, forumuri unde orice individ îşi poate susţine părerea eronată, etc)