5 întrebări frecvente despre rinoplastie

Dr. Cristian Nițescu Uncategorized

Operația de rinoplastie este o procedură solicitată din ce în ce mai des de pacienți, care poate produce o îmbunătățire substanțială a aspectului figurii. O operație reușită de acest tip poate schimba cu totul expresia facială, nasul având o poziție centrală și fiind extrem de vizibil.
În acesta articol, Dr. Cristian Nițescu o să răspundă la cele mai frecvente și importante 5 întrebări despre rinoplastie pe care le-a primit de-a lungul anilor.
1. Sunt un bun candidat pentru operația de rinocorecție?
O persoană este un bun candidat pentru operația de rinoplastie atunci când:
• Nu este mulţumită de mărimea, forma sau unghiul nasului;
• Nasul este prea mare sau prea mic în raport cu proporţiile feței;
• Are probleme de respiraţie din cauza unei eventuale deviații de sept dar și a unor iregularități în interiorul nasului;
• Are o protuberanță nazală care este prea ridicată, amplă sau care atârnă.

2. De la ce vârstă se poate face operația de rinoplastie?
În general, candidaţii pentru intervenţia de remodelare a nasului trebuie să aibă peste 18 ani, pentru ca procesul de creștere să se fi încheiat. Operaţia de rinoplastie se poate efectua doar în momentul în care oasele nazale au ajuns la maturitate.

3. Este nevoie de spitalizare pentru operația de rinocorecție?
Ca pentru toate operațiile estetice efectuate sub anestezie generală și pentru rinocorecție este necesară o zi de spitalizare. În acest timp, pacientul este monitorizat şi personalul medical se asigură că-şi va reveni complet până la externare.
4. Care sunt riscurile care pot apărea în urma operației de rinoplastie?
Rinoplastia nu este asociată cu riscuri majore care să vă pună în pericol sănătatea. După intervenția chirurgicală pot apărea ușoare ameţeli, sângerare minimă, dureri de cap moderate, fenomene care nu persistă mai mult de câteva ore și sunt rezolvate cu succes print tratamentul postoperator. Respiraţia pe nas se poate face cu dificultate câteva zile postoperator, iar zona nasului rămâne mai sensibilă două-trei săptămâni după operaţie.

 

5. După operația la nas voi avea cicatrici vizibile?
Operaţiile estetice la nas se efectuează numai prin interiorul nărilor şi nu lasă cicatrici vizibile.

Pentru orice detalii despre operația de rinocorecție, Dr. Cristian Nițescu vă așteaptă la o consultație la clinica Dr. Nițescu. Mai multe informații sunt disponibile pe: www.drnitescu.ro, operatie-estetica.ro, www.facebook.com/DoctorNitescu .