5 lucruri pe care trebuie să le știi despre rinoplastie

Dr. Cristian Nițescu Uncategorized

Rinoplastia este una dintre cele mai frecvente operații estetice din lume, ce se  face în scop reconstructiv, estetic sau pentru rezolvarea unor probleme de respirație.

Având în vedere că nasul este o structură vizibilă ce se află în centrul feței este extrem de important ca operația de rinoplastie să fie făcută cât mai curând pentru a diminua discomfortul (atât fizic cât și emoțional) al pacientului.Dr. Cristian Nițescu, chirurg estetician.

Ținând cont de faptul că operația de rinoplastie poate avea un impact major asupra încrederii de sine și a sănătății dumneavoastră, Dr. Cristian Nițescu ne va vorbi în acest articol despre 5 lucruri pe care trebuie să le știți despre această intervenție.

  1. Operația de rinoplastie nu are doar scop estetic – Rinoplastia nu este doar o intervenţie estetică realizată cu scopul remodelării nasului, ci poate avea şi un scop funcţional: corectarea unor defecte anatomice (de „arhitectură” nazală internă), ce cauzează deseori dificultăţi respiratorii.
  2. Intervenția de rinoplastie este una dintre cele mai cunoscute operații estetice din lume pentru bărbați și femei Rinocorecția este a doua operație estetică ca frecvență, după intervenția cu implanturi mamare. Aceasta este cea mai simplă, sigură și mai rapidă cale de a-ți reda simetria feței.
  3. Rezultatul final al operației de rinoplastie se vede în timp – Rezultatul  acestei intervenții se vede după scoaterea atelei, dar vindecarea durează câteva luni şi depinde de vârstă, tipul pielii şi de capacitatea de vindecare a fiecărui pacient.
  4. Rinoplastia nu înseamnă crearea unui nas perfect – Una dintre capcanele chirurgiei estetice este legată de aşteptările nerealiste ale pacienţilor. Cei care se aşteaptă să-şi vadă “nasul perfect” imediat după intervenție se simt dezamăgiţi de rezultate într-o primă fază.  De asemenea, sunt persoane care îşi doresc neapărat o anumită formă a nasului, care nu se încadrează întotdeauna perfect în fizionomia lor. Este foarte importantă o discuție în prealabil cu medicul chirurg pentru a vă alege cea mai bună variantă pentru dumneavoastră.
  1. Operația de rinoplastie este de două feluri – Operaţia închisă constă în efectuarea unor incizii mici în interiorul nărilor, fără a lăsa cicatrici. Intervenţia este recomandată atunci când trebuie plasate implanturi artificiale, os sau cartilaj pentru a asigura forma şi susţinerea nasului. Rinoplastia deschisă, pe de altă parte, utilizează aceleași incizii ca și rinoplastia închisă și în plus o incizie pe porțiunea ce separă nările, numită columella. Această incizie lasă o cicatrice extrem de mică, ce in marea majoritate a cazurilor nu este observabilă.

Pentru mai multe detalii despre operația de rinoplastie, Dr. Cristian Nițescu vă așteaptă la o consultație la clinică. Mai multe informații sunt disponibile pe: www.drnitescu.ro, operatie-estetica.ro,    www.facebook.com/DoctorNitescu .