Silicoane – forme şi dimensiuni

Silicoanele, în limbaj colocvial sau implanturile cu silicon, sunt folosite în operaţiile de mărire a sânilor.Această operaţie presupune luarea unei serii de decizii referitoare la tipul de implant, forma sau dimensiunea acestuia. Deoarece forma şi dimensiunea sânilor diferă de la o persoană la alta, fiecare femeie îşi doreşte un alt tip de implant, motiv pentru care protezele de acest tip sunt disponibile într-o varietate de modele şi mărimi.

Silicoanele, când SUNT alese, trebuie luate ţinând cont de forma sânilor. Cele două tipuri principale de silicoane sunt cele rotunde şi cele ANATOMICE (sub formă de lacrimă). Totodată, este important să se ţină cont de forma corpului pacientei, cantitatea de ţesut pe care aceasta îl are în zona sânilor, dacă implantul mamar va fi realizat submuscular sau subglandular, dacă incizia chirurgicală va fi realizată in santul submamar sau periareolar.

Silicoanele rotunde vs cele anatomice

In majoritatea cazurilor se utilizeaza implanturi siliconice rotunde, care au o forma de semisfera. Acest tip de implant este adecvat pentru femeile ce isi doresc un decolteu mai plin si sani mai rotunzi, plini si in partea superioara (la polul superior). Uneori insa exista cazuri de paciente cu torace alungit sau extreme de slabute, si deci ce au implicit o grosime redusa a tesuturilor ce acopera implantul, cazuri la care se prefer alegerea de implanturi anatomice, pentru un aspect mai natural, cele rotunde fiind extrem de vizibile in aceste situatii.

Silicoane în funcţie de mărimea dorită

Silicoanele mari oferă un decolteu generos şi un alt contur corpului. Deoarece implanturile mari au dimensiuni variate şi fiecare dimensiune oferă un alt aspect bustului, alegerea mărimii silicoanelor trebuie să se facă sub îndrumarea chirurgului estetician.

Silicoane mari: care sunt beneficiile?

Silicoanele cu dimensiune mare au ca efect o transformare puternică a conturului corpului şi o înfăţişare mai uşor remarcabilă. De aceea, mărirea dimensiunii sânilor este principalul motiv pentru care femeile aleg chirurgia estetică.

Silicoane mari: care sunt dezavantajele?

Silicoanele mari pot prezenta şi un număr de complicaţii Dezavantajele includ: aspectul vălurit al sânului, o incidenţă mai mare a rupturii implanturilor, silicoanele mari pot crea disconfort şi pot împiedica performanţele sportive.

Silicoane mici

Silicoanele de dimensiuni mici au început să capete o tot mai mare popularitate în rândul femeilor, deoarece dau fermitate şi volum sânilor, păstrând, însă, aspectul natural al acestora.

Silicoane mici: posibile dezavantaje

Un silicon mic poate fi un motiv de regret pentru o femeie care şi-ar fi dorit o dimensiune mai mare a sânilor. Acesta este motivul pentru care alegerea siliconului trebuie realizată cu atenţie, sub îndrumarea specialistului.

Silicoane "conservatoare"

Silicoanele "conservatoare" sunt pentru femeile care îşi doresc un aspect mult mai natural şi mai tineresc. Acest tip de implant este indicat femeilor fără forme, care doresc să "umple" decolteul fără ca cei din jur să ştie că au apelat la chirurgie estetică.

Silicoane "conservatoare": beneficii

Silicoanele "conservatoare": au beneficiul că sunt mai puţin vizibile, oferă un aspect natural, permit purtarea unor modele diferite de haine şi nu stânjenesc activitatea sportivă.

Silicoane "conservatoare": dezavantaje

Silicoanele acestea sunt mult prea mici pentru unele persoane şi implică diferite riscuri şi complicaţii.

Puteţi viziona, pe SănătateaTV.ro, o emisiune despre operaţia de implant mamar şi partea I şi partea a II-a ale unei operaţii de mamoplastie.