Liftingul sprâncenelor

Liftingul sprâncenelor este o intervenţie chirurgicală estetică prin care se ridică sprâncenele lăsate, sprâncene având uneori aspect de încruntare. Odată cu trecerea timpului, pielea îşi pierde elasticitatea, acest fenomen al deplasării pielii în jos, numit ptoză, fiind foarte frecvent.

Persoanele care apelează la o asemenea intervenţie au vârste de peste 40 de ani, dar operaţia este recomandată indiferent de vârstă, cât timp există o nemulţumire privind aspectul fizic.

Pregătirea preoperatorie pentru liftingul sprâncenelor

Înaintea intervenţiei de lifting al sprâncenelor, medicul îţi recomandă efectuarea unui set de analize care să reducă riscul intervenţiei chirurgicale. Totodată, este indicată renunţarea la administrarea aspirinei şi expunerea la soare cu două săptămâni înaintea operaţiei. Fumătorii ar trebui să renunţe la acest viciu cu cel puţin o săptămână înainte de intervenţie.

Operaţia de lifting al sprâncenelor

Intervenţia chirurgicală de ridicare a sprâncenelor se efectuează prin practicarea a două mici  incizii (3-4 mm) în zona supero-externă  a sprâncenelor. Prin această intervenţie, sprâncenele sunt ridicate cu circa 6-8 mm, redând pacientei un câmp vizual mai bun şi creând un aspect mai tineresc al feţei. Operaţia se efectuează, in general, cu anestezie locală şi durează circa 30 de minute.  Rezultatul final va consta în ridicarea sprâncenelor, obţinându-se, astfel, o faţă mult mai expresivă şi mai relaxată.

Posibile complicaţii ale liftingului sprâncenelor

Complicaţiile sunt foarte rare, cu toate acestea nu pot fi trecute cu vederea, ca în cazul tuturor intervenţiilor chirurgicale, de altfel. Există posibilitatea apariţiei unor sângerări, a unor hematoame, a unei infecţii uşoare.  Urmând cu precizie indicaţiile medicului poţi evita însă, toate aceste eventuale complicaţii.

Recuperarea în urma liftingului sprâncenelor

Activitatea zilnică poate fi reluată după una – două zile. În prima săptămână după operaţie este necesară o igienă adecvată şi o atenţie mult mai mare în ceea ce priveşte atingerea feţei şi a frunţii. Dacă există dureri, sunt recomandate analgezicele. Este, de asemenea, indicat să eviţi băile foarte fierbinţi, sauna şi expunerea la soare pentru circa 1 lună.