Mameloane invaginate

Mameloanele invaginate sunt caracterizate de o adâncitură sau o înfundare a mamelonului. Cauza acestei afecţiuni este, în general, una congenitală, dar poate fi legată şi de prezenţa unor infecţii ale ductelor mamare sau de unele operaţii.

Înfundarea mamelonului duce la unele probleme precum apariţia iritaţiei, a înroşirii şi a disconfortului la nivelul sânilor. Tulburarea poate cauza însă şi imposibilitatea de a alăpta la sân.

Metoda de tratare a mameloanelor invaginate este una chirurgicală şi poate fi efectuată în două moduri: păstrând sau intersectând ductele mamare. Chirurgul va fi cel care va alege tipul de intervenţie cel mai potrivit. Pentru multe dintre femei,mameloanele invaginate pot deveni o sursă de frustrare majoră, afectând în mod negativ încrederea în sine. Dacă vă aflaţi în această situaţie, nu uitaţi că există o soluţie pentru problema dumneavoastră!

Anestezia în operaţia mameloanelor invaginate

Intervenţiile chirurgicale estetice se efectuează, în general, sub efectul anesteziei generale. Sunt şi unele proceduri însă care pot fi executate cu anestezie locală. Anestezia este foarte importantă deoarece asigură atât analgezia (pierderea sensibilităţii la durere), cât şi controlul asupra reacţiilor naturale ale corpului.

Înainte de anestezie este necesar ca toate afecţiunile pacientului să fie echilibrate, pentru a nu exista complicaţii. Totodată, pacientei îi vor fi efectuate unele teste alergologice pentru a nu exista reacţii adverse la anestezic.

Puteţi viziona, pe SănătateaTV.ro, o emisiune despre operaţia de implant mamar şi partea I şi partea a II-a ale unei operaţii de mamoplastie.