Mărirea penisului (alungire ± îngroșare)

Operaţia de mărire a penisului include procedura de alungire şi/ sau îngroşare a penisului. Acest tip de intervenţii chirurgicale sunt din ce în ce mai solicitate, mărimea penisului fiind de multe ori asociată cu un simbol al virilităţii şi un indicator al performanţelor sexuale.
Îngroşarea şi alungirea penisului se pot efectua într-o singură operaţie simultan sau în două operaţii separate.

Alungirea penisului

Se realizează prin eliberarea unor ligamente conectoare între penis si pubis, abordul fiind la baza penisului.

Rezultatele operaţiei de mărire a penisului

În urma operaţiei de alungire a penisului, se înregistrează o creştere a penisului de maxim 2,5-3 cm. Rezultatul este greu însă de apreciat obiectiv, din cauza variaţiilor normale de dimensiuni ale acestui organ.

Factorii care influenţează creşterea penisului

– natura ligamentului (un ligament mai scurt producând o alungire mai mare);

– dimensiunea inițială a penisului;

Rezultatele devin evidente după aproximativ 3 luni după operaţie, existând posibilitatea de a se îmbunătăţi pe parcursul următoarelor 18 luni.

Medicul chirurg nu poate aprecia creşterea în centimetri până în momentul intervenţiei, întrucât el se poate folosi numai de resursele anatomice ale pacientului. Astfel, trebuie să te aştepţi încă de la început la rezultate moderate.

Îngroşarea penisului

Penisul poate fi îngroşat prin injectare cu grăsime proprie de la pacient. Cu ajutorul canulei de lipoaspiraţie conectată la o seringă sau aspirator, se recoltează grăsimea din zonele donatoare, unde există un exces de ţesut adipos. Se fac două incizii mici la baza penisului. Se utilizează 30-50 cm³ de grăsime pe şedinţă, distribuită pe circumferința penisului. Procedura se poate repeta la 6 săptămâni, dacă este nevoie. În timp, grăsimea poate fi reabsorbită, dar nu complet. Oricum, este de reținut că rezultatul este temporar, fiind posibil ca peste câțiva ani să doriți o nouă intervenșie de îngroșare.

Perioada postoperatorie şi recuperarea după operaţia de mărire a penisului

În primele 2 zile după operaţie, vei purta un pansament uşor. Dupa prima săptămână, trebuie făcute întinderi manuale și exerciții de alungire. Repausul sexual este obligatoriu timp de 4-6 săptămâni.

Pentru mărirea penisului, un tratament adjuvant poate fi constituit de lipoaspiraţia suprapubiană. Astfel, prin lipoaspiraţie suprapubiană, este redus depozitul adipos pubic, descoperind cât mai mult din penis.

Mărimea penisului reprezintă un aspect important pentru majoritatea bărbaţilor. Din acest motiv, au apărut o multitudine de medicamente, pilule-minune care pretind că pot contribui la mărirea penisului. Rezultatele sunt nesemnificative şi îţi pot pune sănătatea în pericol.

Operaţia de mărire a penisului poate rezolva o serie de complexe ale bărbaţilor, imposibil de soluţionat prin tehnicile şi pilulele nou apărute.